Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

STU hos NordVirk

I vores STU arbejdes ud fra et individuelt perspektiv, hvor der tages udgangspunkt i dine behov og forudsætninger.

Du indgår i vores produktion og virksomhedsdrift i de forskellige værksteder med de ressourcer og evner, du har. Faguddannet personale vil guide og vejlede dig i dine opgaver og uddannelse.

Herudover har du mulighed for at dygtiggøre dig indenfor almene fag som eksempelvis dansk, matematik, engelsk, m.fl. og deltage i sociale aktiviteter.

Efter en STU får du udleveret et kompetencebevis, der indeholder en beskrivelse af opnåede mål, dine arbejdsevner og personlige kompetencer.

Om STU

Formålet med en STU er at udvikle dine faglige, personlige og sociale kompetencer, samt at opnå færdigheder til et så selvstændigt voksenliv som muligt. Uddannelsen tilrettelægges ud fra dine kvalifikationer, modenhed og interesser.

En STU er tre-årig uddannelse og gratis for dig. Uddannelsen er ikke SU berettiget, men du kan under uddannelsen modtage uddannelseshjælp, førtidspension eller revalideringsydelse, hvis du er over 18 år og er berettiget til dette efter de gældende regler.

Adgangskrav og optagelse

Det er din UU-vejleder, der vurderer, om du er i målgruppen for en STU. Såfremt du er det, laver UU-vejlederen en indstilling til STU til din hjemkommunes visitationsudvalg. De vurderer så, om du skal tilbydes en STU. Indstillingen udarbejdes i et samarbejde mellem dig, UU-vejlederen og eventuelt et familiemedlem eller en person i dit netværk.

Se brochuren om NordVirks uddannelsestilbud her

Vil du vide mere?

Stepan Lee

Direktør - Visitation & Partnerskaber

STU-vejledere

Thea Lorenzen

Specialpædagogisk konsulent og pædagogisk vejleder

Faglig baggrund

Pædagog
Diplomuddannelse i Neuropædagogik og Seksualvejledning

Erfaringer

  • Over 15 år pædagogiske erfaringer inden for specialområdet – hovedsageligt autisme og lignende udviklingsforstyrrelser.
  • Undervisningserfaringer i Psydoedukation, seksualitet (krop og grænser) ADL, (Dansk, Matematik, Engelsk, Madlavning, Budget, Motion m.m)
  • Pædagogisk vejleder for LAB og STU -deltagere.

Martin Schrøder

Værksteds- og produktionsleder
Pædagogisk vejleder

Faglig baggrund:

  • Kandidat i læring og forandringsprocessor.

Erfaring:

  • Projektleder/lagerchef med personaleansvar for et team af 4-5 lagerassistenter i en større produktionsvirksomhed.
  • Pædagogisk vejleder for LAB og STU -deltagere siden 2018.

Opgaverne i NordVirk er det særligt vekselvirkningen mellem business, produktion og praktisk opgaveløsning, kombineret med den pædagogiske opgave.

Antonia Maria Gestsdottir

Specialpædagogisk konsulent og pædagogisk vejleder

Faglig baggrund

Ergoterapeut med Kandidatuddannelse i Folkesundhed på børn og unges sundhed med særligt fokus på psykisk sundhed og forebyggelse af psykiske lidelser.

Erfaringer:

  • Over 20 år erfaringer indenfor specialområdet med børn, unge og voksne med diagnoser, særligt inden for autismespektrumforstyrrelser.
  • Undervisningserfaringer og kurser inden for psykoedukation, herunder KAT kassen, KRAP, Seksualitet, ADL, social læring og arbejde med problematikker som skoletræthed, søvnproblematikker, lavt selvværd, skolevægring, mobning og selvmordstruede unge.
  • Pædagogisk vejleder for LAB og STU -deltagere

Jens Ebdrup Gregersen

Værksteds- og produktionsleder
Pædagogisk vejleder

Faglig baggrund

Pædagog med speciale i friluftsliv og motion.

Erfaringer

  • Over 15 års erfaringer inden for specialområdet.
  • Arbejdet siden 2008 indenfor STU, som underviser, vejleder og praktikvejleder med særligt fokus på unge indenfor ASF og ADHD.
  • Erfaring med udvikling af faglige dokumentation for OCN og til Praktikvejledning.
  • Pædagogisk- og praktikvejleder for LAB og STU -deltagere.